Datum: Tue 02/05/17 | Aanvang: 20:15

Het Nederlandse regisseursduo Lataster verplaatsten zich voor hun laatste film naar een klaslokaal in het Brabantse Hapert, vlakbij de Belgische grens. Hier probeert een ervaren leerkracht jonge vluchtelingen door hun eerste moeilijke jaar in Nederland te loodsen en hen de taal en cultuur uit te leggen.

Juf Kiet heeft haar handen vol aan deze opdracht. Vol geduld leert ze hen lezen, schrijven en rekenen, maar ook moeilijkere dingen zoals vertrouwen en empathie. Voor deze kinderen creëert ze een veilige haven met duidelijke regels waar ze kunnen leren en spelen, waar hun persoonlijkheden weer tot bloei kunnen komen en waar ze elkaar echt kunnen leren begrijpen ondanks hun diverse achtergrond.

De Latasters tonen de dagdagelijkse bezigheden van de leerlingen en hun onderlinge interacties. Juf Kiet is een liefdevolle documentaire die vanuit de positie van de kinderen toont hoe kwetsbaar ze zijn, maar ook hoe hoopvol en speels. Vol aandoenlijke scènes blijft het echter aan het publiek om te raden wat voor weg deze getraumatiseerde kinderen hebben moeten afleggen om op dit punt te geraken.

“De Kinderen van juf Kiet” in De Morgen

 

Regisseur: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster | Duur: 115 min. | Land: Nederland | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share