Datum: Sat 06/05/17 | Aanvang: 20:15

In deze Keuze van de Muzikant kiest Seraphine Stragier voor  ‘The Grand Budapest Hotel’

Deze film vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Seraphine Stragier (°1985) geeft voor de film een solo concert.

Seraphine combineert verschillende muziekgenres van hedendaags klassiek tot folk, pop en jazz, en kan zich uitdrukken op verschillende instrumenten, zijnde cello, keltische harp en viool.

Samen met Jeroen Baert, Yumika Lecluyze, Karel Coninx en Tim Vandenbergh vormen ze het “Sun*sun*sun String Orkestra” waarmee ze cd-opnames maken en live begeleiden oa voor Hannelore Bedert, Jackobond, Pascal Deweze, John Cale, Blixa Bargeld, Roosbeef, Wannes Cappelle, Stef Bos, Clouseau, Pieter Embrechts, Rick De Leeuw,

Ze speelt al enkele jaren mee bij Laïs met “Songs we embrace”, “Laïs 20 jaar”, en meest recent “Midwinter Tales”, een tournee doorheen Vlaamse kerken.

De cyclus huiskamerconcerten die ze organiseert samen met Tim Vandenbergh, met op het programma “Cellosuites van Bach” gecombineerd met hedendaagse composities, vormt voor haar de uitdaging om verder nieuw solo of duowerk te ontdekken en een intiem publiek met nieuwe klankkleuren te laten kennismaken.

Ze speelt live cello bij “Ruis!”, een voorstelling van Wannes Deneer (Tuning People). “Ruis!” is beeldende kunst, muziek en theater, een poppenkast van abstracte vormen en klanken met gemotoriseerde klankobjecten, video’s en live cello.

Seraphine was in het verleden te zien en te horen in zowel kleinkunst-, pop- als muziektheaterformaties, o.a. bij Zita Swoon Group met de productie “A new old world”, een reeks JazzLab concerten met “22 strings and a piece of wood” (een project met Belgische muzikanten rond de Deense gitarist Jakob Bro).

Ze studeerde in juni 2009 af voor cello met grote onderscheiding in de klas van Viviane Spanoghe aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Na haar eindexamen volgde ze twee jaar lang de specialisatie “Hedendaagse Muziek” aan het Conservatorium te Brussel in de klas van Bart Bouckaert.

 

Regisseur: Wes Anderson | Duur: 100 min. | Land: Verenigde Staten/Duitsland/Verenigd Koninkrijk | Jaar: 2014


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share