Datum: Thu 22/03/18 | Aanvang: 20:15

Kinderen met beperking riskeren genadedood in Oeganda

Een kind met een beperking grootbrengen is een grote en zware uitdaging. Voor ouders in een heel arm ontwikkelingsland is het nog moeilijker. Ga je naar het hospitaal als je minder dan een dollar per dag verdient? Hoelang hou je het vol als je man je vlak na de geboorte achterlaat? Hoeveel beledigingen kan je verdragen?

Karen (foto) is 3 jaar. Ze heeft klompvoetjes en malaria. Haar moeder Mary heeft geen geld voor het ziekenhuis en ze wordt vaak uitgescholden. Sommige ouders van kinderen zoals Karen zien het niet meer zitten, ze geven op en doden hun eigen kind. Bij gebrek aan een beter Oegandees woord worden die moorden ‘Mercy Killing’ of ‘genademoord’ genoemd. Het is een taboe om erover te praten en het komt voor achter gesloten deuren.

Makers Luk Dewulf, Inge Wagemakers en Gerald Bareebe wonnen al verschillende persprijzen. Ook dit onderzoek resulteerde in heel sterke onderzoeksjournalistiek met schokkende en diepgaande getuigenissen. Regisseur en onderzoeksjournalist Luk Dewulf geeft na vertoning een woordje uitleg. In een Q&A kan hij vragen beantwoorden.

Documentaire: 53 min – Q&A: 20 min – nederlandstalige voice-over – nederlands ondertiteld.

De Seizoenen © 2018. Met steun van Flanders Connect Continents – Journalismfund, De Coöperatie

Regisseur: Luk Dewulf, Inge Wagemakers en Gerald Bareebe | Duur: 53 min. | Land: België | Jaar: 2018


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share