Datum: Mon 03/12/18 | Aanvang: 19:30

Luchtvervuiling is onzichtbaar. De gevolgen ervan niet. In Groot-Brittannië sterven daar jaarlijks zo’n 50.000 mensen vroegtijdig aan.

Televisiedokter Xand van Tulleken wilde dit probleem aanschouwelijker maken. Hij belegde een bewonersbijeenkomst over luchtkwaliteit in Kings Heath, een buitenwijk van Birmingham. Daardoor loopt een drukke winkelstraat annex sluipweg-naar-het-centrum, en de luchtwaarden zijn er vaak op het randje van het toxisch legale. De buurtbewoners beslisten om een experiment uit te voeren: kunnen ze, door op één dag allerlei verschillende maatregelen te nemen, een meetbaar verschil in de luchtkwaliteit bereiken?

De documentaire is Engels gesproken, en speciaal voor deze avond Nederlands ondertiteld.

Na de documentaire volgt een panelgesprek over onze luchtkwaliteit en over de legale rechten die je als burger hebt met betrekking tot luchtkwaliteit.

Organisatie: De Luchtzaak

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Jacqui Farnham | Duur: 58 min. | Land: Groot-Brittannië | Jaar: 2018


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share