Datum: Mon 06/04/20 | Aanvang: 19:30

Deze documentaire uit de VPRO-reeks Tegenlicht behandelt de maatschappelijke rol van de in Nederland sinds 2005 sterk opkomende burgercollectieven, daar ook wel bekend onder de term commons. In ons land bemerken we dezelfde tendens. Nu de overheid zich terugtrekt en de private sector die taken maar deels overneemt, nemen burgers vaak zelf het initiatief tot gezamenlijk beheer in situaties waar de overheid of de markt het laat afweten. Voorbeelden zijn ouderenzorg, windenergie-coöperaties, samentuinen … Het uitgangspunt is dat men niet uitgaat van het eigen belang, op korte termijn moet er misschien zelfs iets worden ingeleverd. Maar uiteindelijk komt het collectieve belang alle participerende leden ten goede.

De documentaire is Nederlands gesproken en Engels ondertiteld.

Na de documentaire laat gastorganisatie Fundament enkele lokale burgerinitatieven aan het woord. Daarna is er ruimte voor uitwisseling met het aanwezige publiek.

Organisatie: Fundament

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de zevende avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Suchen Tan | Duur: 45' min. | Land: Nederland | Jaar: 2018


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share