Datum: Mon 04/05/20 | Aanvang: 19:30

Deze avond kon door de corona-maatregelen niet doorgaan en wordt verplaatst naar de reeks van volgend jaar.

Coach Carter gaat over een slecht spelend basketbalteam, de Richmond Oiler, op een middelbare school in een complexe buurt. Er is ruzie tussen de spelers, hun houding is niet goed en er is geen focus op school. Coach Carter moet daar verandering in brengen. Hij is zeer streng en stelt voor iedere speler een contract op, waarin ze verklaren dat ze ook bij elke normale les aanwezig zullen zijn en goede punten zullen halen. Wanneer dat niet lukt, dreigt Carter de belangrijkste wedstrijd van het jaar af te blazen.

De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Trailer

Na de pauze spelen we eerst de korte (9′) docu Once A Pirate, Always A Pirate die Wouter Van Rompaey in 2018 maakte. Daarna volgt een interactief gesprek over maatschappelijk werk op maat van de jongeren. Wat is de doeltreffendste manier om door te dringen tot hun leefwereld en impact te kunnen hebben?

Organisatie: City Pirates

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage – graag reserveren via michiel.devisschere@citypirates.be
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de achtste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Thomas Carter | Duur: 136' min. | Land: VSA | Jaar: 2005


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share