Datum: Sun 23/06/19 | Aanvang: 20:15

Vroeger was reizen met de trein dé manier om op reis te gaan. Tegenwoordig vliegt bijna iedereen naar zijn vakantiebestemming. Train Travellers is een reisdocumentaire waarin we Kioni (25) volgen tijdens haar treinreis door Zuidoost-Europa.

Kioni groeide op in Griekenland en woont sinds 2010 in België. Normaal gesproken bezoekt ze haar familie in Griekenland met het vliegtuig, maar deze keer beslist ze om het anders te doen. Ze neemt het vliegtuig naar Athene en reist daarna met de trein helemaal terug naar Antwerpen. De film neemt je mee tijdens deze lange treinreis. We volgen Kioni terwijl ze door 12 landen reist en onderweg 10 steden bezoekt (Athene, Thessaloniki, Sofia, Budapest, Belgrado, Bar, Split, Zagreb, Lasko en Bled).

In iedere stad ligt de focus op iets wat de meeste toeristen niet zomaar zouden doen of  tegenkomen. Van het bezoeken van een treinkerkhof tot het feesten in een spa, en van het melken van een geit tot het leren bakken van een traditioneel gerecht. Het hoogtepunt van de reis is Slovenië, het laatste land dat bezocht wordt. Na het bezoeken van het grootste muziekfestival van het land reist Kioni door naar het meer van Bled, waar ze een van de meest spectaculaire zonsopgangen ter wereld ziet.

Het reizen met de trein is een belangrijk element op zich in de film en is letterlijk en figuurlijk de rode draad daarvan. Kioni reist met dagtreinen door prachtige landschappen maar reist ook slapend met nachttreinen om dan ’s ochtends vol verwachting wakker te worden in een nieuw te ontdekken stad. Het is een spannende reis vol onverwachte wendingen, humor en interessante ontmoetingen met medereizigers. Door de manier van filmen en de presentatie door Kioni zelf, ondersteund door voice-overs, leeft de kijker mee en krijgt hij het gevoel dat hij zelf aan het reizen is door deze prachtige landen.

Dus ga mee op reis en geniet van deze film!

 

Hier kan u de trailer alvast bekijken.

Regisseur: Boaz Timmermans en Kioni Papadopoulos | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share