Datum: Thu 17/10/19 | Aanvang: 20:15

Me Miss Me

De regisseurs Gwendolyn Lootens en Lubnan Al Wazny zullen bij deze vertoning aanwezig zijn. Na de film volgt een Q&A.

Lubnan Al Wazny diende in het Iraakse leger, maar deserteerde en kwam in Brussel terecht. Terwijl hij worstelt om zijn papieren te krijgen, neemt hij ons mee op een existentiële reis door zijn gevoelens, gedachten en verlangens. Me Miss Me is een rollercoaster van emoties door een leven vol vertwijfeling, maar ook vol veerkracht en humor. Weg van zijn huis en familie, zoekt Lubnan naar zijn identiteit. Wat als je jezelf niet meer kan zijn, en als je bestaan bijna onzichtbaar is geworden?

Me Miss me is een project van Cinemaximiliaan en Savage Film.
Regisseur Gwendolyn Lootens richtte samen met filmonderzoeker Gawan Fagard het filmplatform voor nieuwkomers Cinemaximiliaan op.

GWENDOLYN LOOTENS: ‘Cinemaximiliaan startte vrij spontaan. Gawan en ik hadden een filmclub en we besloten om films te vertonen in het Maximiliaanpark. ‘Bring Light into the Night’ gold als ons motto om films te tonen aan mensen die zich verloren waanden. Het initiatief kende een groot succes. We ontmoetten er tevens veel mensen. Sommigen werken nog steeds met ons. Een van hen is Lubnan. Op de tweede dag dat we filmvoorstellingen hielden, kwam hij naar ons toe. We sloegen een praatje over cinema en hij vertelde over zijn vlucht uit Irak. Van het een kwam het ander. Lubnan nodigde ons uit in het asielcentrum waar hij verbleef. Langzaamaan groeide bij mij het idee om hem te volgen en eventueel een film over hem te maken. Om dat beter te begrijpen moet je weten dat Cinemaximiliaan een groepsproject is. We werken niet voor nieuwkomers, maar met nieuwkomers. We creëren een creatieve energie, groeiend uit samenwerking. Ons huis staat dan ook voortdurend open. We delen tijd, praten over hun problemen en betrekken hen in filmvoorstellingen, het maken van muziek voor stille films en het regisseren van films; hoofdzakelijk fictie, maar ook animatie en documentaire. Allemaal kortfilms! ME MISS ME is voorlopig de enige langspeelfilm die ontstond in de context van Cinemaximiliaan, gecoproduceerd door Savage Film.’

Interview in Filmmagie

Cinemaximiliaan

Regisseur: Gwendolyn Lootens | Duur: 80 min. | Land: België | Jaar: 2019


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share