Ga naar hoofdinhoud

Het is weer tijd voor Lokale Helden!

Zaterdag 27 april 2024, op vijf locaties in 2060: Café Kiebooms! Coffeebar Viggo’s! Café De Kroon! Bar Bakeliet! Filmhuis Klappei!

Op al deze locaties kan naar verschillende lokale bands komen kijken, in allerlei genres.

Wil je zelf op één van de locaties spelen? Schrijf je dan snel in via deze link.

Doen al mee:

Emma Hessels is een 23-jarige zangeres die tussen Antwerpen en Brussel pendelt. In haar slaapkamer maakt ze kleine liedjes waarin ze grootse, universele gevoelens als liefde en eenzaamheid bezingt. Haar muziek is een zoektocht naar identiteit en erkenning. Dat zoekende aspect vertaalt zich ook in haar geluid, dat moeilijk met één genre te labelen valt. Enkel haar soulvolle stem is een constante doorheen haar bescheiden oeuvre. Momenteel klinkt die stem vooral tussen twee muren, maar ze hoopt binnenkort haar project uit te breiden met een band waarmee ze haar muziek live kan brengen.

gone icon is een artiest, producer en non-dj wonende. Een immer weifelend en uniek (stem)geluid. Etherisch gemompel wadend door chaos, verbeten in z’n deconstructie, digi-sweet is de harmonie. Een onvervalste wens om moderne songwriting, synthese, canon en cyberspace te verbinden als essentieel motief. Post-club, all in op emotie. Een dik jaar geleden verzorgde hij in de Roma het voorprogramma van Sam De Nef. Voor fans van Eartheater, Palmistry, Oklou, Klein and Arca.

Berebot, dat zijn Bob van der Leij en Kaena Bervoets. Ze maken Nederlandstalige muziek, zonder over genres of stijlkeuzes na te denken. Elke nieuwe song is een wereld op zich. Hun nieuwste single heet ‘Mensen’. ‘Mensen’ is een soulvolle, dansbare sad song: een muzikale ode aan de kat, het huis, de warmte en de muziek op momenten dat je de mensen moe bent. Het nummer ‘Heerlijk Figuur’ is een cover van ‘Beautiful Freak’ van Eels, die speciaal werd opgenomen voor de documentaire ‘Roger’, die in februari 2020 bij HUMO verscheen. Berebot is een verbastering van ‘Berend Botje’, een Nederlands kinderliedje over iemand die onderweg is naar Zuidlaren en maar blijft varen en die – of de weg nu krom is of recht – nooit om keert.

Winkle brengt Borgerhout-based Dad-rock for a new old generation.

Djellø en Røsz, beter bekend als GEENDIENST, is een duo uit Antwerpen. De twee talentvolle neven van Congolees/Angoleze roots maken sinds kort muziek. Wat opvallend is, is dat ze zich kunnen vinden in verschillende soorten genres. Het duo maakt ook gebruik van verschillende talen in hun nummers. En met hun breed muziekinzicht zijn ze dan ook in staat om verschillende vibes te brengen.

Shaq B. is een jonge, opkomende artiest uit Antwerpen die de kracht van opbeurende en energieke deuntjes benut om zijn luisteraars te prikkelen. Met een stijl waarin verschillende genres en invloeden samensmelten creëert Shaq B. een sonische ervaring die positiviteit en enthousiasme uitstraalt. Hoewel hij zich nog in de beginfase van zijn muziekcarrière bevindt en nog geen noemenswaardige prestaties heeft geleverd, is Shaq B. op een niet-aflatende reis om zijn stempel te drukken op de muziekwereld. Zijn ambitie is glashelder: opstijgen naar de top van de industrie en onderweg mensen inspireren en opbeuren. Ga met Shaq B. mee op dit spannende muzikale avontuur, waar hij vreugde en vitaliteit wil verspreiden via zijn opwindende beats en aanstekelijke melodieën.

Back To Top