skip to Main Content

Lilith presenteert: A Girl Walks Home Alone at Night

Na onze succesvolle samenwerking met Girls On Film is het weer tijd dat Lilith solo gaat. Niet getreurd, want onze volgende film staat al klaar voor jullie! Op 8 november gaan we terug naar onze vertrouwde cinemazaal Filmhuis Klappei en tonen we A Girl Walks Home Alone At Night. 

De film is van 2014 en geregisseerd door de Brits-geboren met Iraanse roots Ana Lily Amirpour. Ze is opgegroeid in de VS en dat is te merken in de film. Het speelt zich af in een verlaten Iraans dorp, dat toch wel veel Amerikaanse elementen heeft. De film wordt bestempeld als de eerste ‘Iraanse vampierenfilm’, waarbij de traditionele vampierencape is ingewisseld voor een sluier. Met andere woorden, de film is zeer actueel. 

Ook dit jaar zullen we een gastspreker uitnodigen om een kleine nabespreking te houden. Deze sessie zal dat Professor Roschanack Shaery-Yazdi zijn! Zij is historica en verbonden aan het department geschiedenis van de UA, waar zij vakken zoals The Modern Islamic World: 1600-Today en History of the Islamic World geeft. De ideale persoon dus om een boeiend debat op gang te brengen!

Regisseur: Ana Lily Amirpour | Duur: 101 min. | Land: VS | Jaar: 2014

Datum

di 8 nov 22
Expired!

Tijd

19:15

Prijs

€5.00

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Lilith Collectief

Organisator

Lilith Collectief
Website
https://lilithcollectief.wordpress.com/
Ik kom!
Back To Top