skip to Main Content

Bread and Roses + nabespreking over solidariteit en arbeid

Solidariteit houdt onze maatschappij overeind. Solidair zijn beschermt ons tegen discriminatie, uitsluiting en onderdrukking. Nu meer dan ooit is sociale rechtvaardigheid nodig in alle lagen van de samenleving, maar de oproep naar solidariteit is meer dan een actueel thema. Het is altijd al een belangrijk strijdpunt geweest voor arbeidersbewegingen.

In samenwerking met SAAMO Antwerpen presenteert Klappei de film Bread and Roses van de activistische filmregisseur Ken Loach.

In de film volgen we Maya, een illegale Mexicaanse immigrant, die intrekt bij haar getrouwde zuster Rosa in Los Angeles. Met de hulp van Rosa krijgt zij een baantje als schoonmaakster. Op haar werk stuit Maya bij toeval op Sam. Dat blijkt een vakbondsactivist te zijn, die de schoonmakers bewust wil maken van hun zwakke positie en met hen wil strijden voor het recht om zich te organiseren en voor betere arbeidsvoorwaarden.

De film is geïnspireerd door de “Justice for Janitors”-beweging in de jaren 90. Toen eisten onderhoudsmedewerkers betere werkomstandigheden in Noord-Amerika.
Na de film volgt een bespreking over het belang van solidariteit in de arbeidscontext.

Regisseur: Ken Loach | Duur: 110 min. | Land: VK | Jaar: 2000

Datum

ma 21 mrt 22
Expired!

Tijd

19:00

Prijs

€5.00

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Ik kom!
Back To Top