Ga naar hoofdinhoud

7dagen – Te Gast: Docwerkers – Si se puede – Qatar aan de Schelde

20u15: Si se puede ‘¡Sí Se Puede!’ werpt een schokkend licht op de realiteit van Colombia, dat wordt beschouwd als het gevaarlijkste land ter wereld voor activisten. De film belicht de vele politieke moorden op activisten en de schrijnende ongelijkheid in Colombia, in contrast met de opkomst van de nieuwe progressieve regering onder leiding van Gustavo Petro. Terwijl de vakbondsleiders hun strijd voor sociale rechtvaardigheid voortzetten, ervaren ze voortdurend het dreigende gevaar en nemen ze drastische maatregelen om zichzelf en hun gezinnen te beschermen.
  21u00: Qatar aan de Schelde

Vorige zomer kwam een enorme zaak van mensenhandel en economische uitbuiting aan het licht, op een werf van chemiereus Borealis in de haven van Antwerpen. 174 geschoolde arbeiders, lassers en pijpfitters meldden zich aan.

Volgens de Belgische wet moesten zij meteen in bescherming worden genomen. Maar twee maanden na het uitbreken van deze zaak, was er nog altijd geen hulp voor de meeste slachtoffers. En tot vandaag blijft de deur open staan voor de uitbuiting.

 

Datum

di 21 nov 23
Expired!

Tijd

20:15

Prijs

€5.00

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Ik kom!
Back To Top