Food.Film.Fest met Sur Le Champ! (film) en chocoladetasting
Wat als we nu eens beter gingen produceren, in de plaats van altijd meer? In de marge van de grootschalige landbouw evolueren steeds meer boeren, zowel in hoge- als in lage inkomenslanden, naar een geloofwaardig alternatief model: duurzame familiale landbouw. Een veerkrachtig model gebaseerd op agro-ecologie en op harmonieuzer en duurzamer samenleven met onze omgeving.
Voor de vertoning krijgt elke bezoeker een tas soep aangeboden van Get Wasted! , een innovatieve online marktplaats die komaf wil maken met voedseloverschotten. Na de vertoning volgt een nagesprek mét tasting van chocolademaker Caroline Huyghe (Coup de chocolat en Ex-medewerker van Rikolto). Zo ontdek en proef je over hoe zij met haar Antwerpse chocoladefabriek een tegengewicht wil bieden aan de traditionele chocolade-industrie door in te spelen op duurzaamheid, eerlijke handel en smaak.
De documentaire is Frans/Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.
Regie: Michael Antoine, Nicolas Bier en Jean-Simon Gérard | Duur: 60′ | Land: België | Jaar: 2020
Organisatie: Rikolto (Vredeseilanden)
Deze vertoning kadert in het Food.Film.Fest. Een initiatief van Voedsel Anders!
Deuren: 19u met een tas soep van Get Wasted!
Start programma: 19u30
Inkom: € 7.5
Opgelet: De inkomsten van deze avond gaan naar de gastorganisatie. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart van Klappei.