skip to Main Content

Kohlbacher Verhelst kiest Häxan

Een maand voor de eerste lockdown, het is februari 2020, krijgt oor om oog een mail binnen van Koen Kohlbacher (Birds that change colour), troubadour en ½ van het duo Kohlbacher Verhelst. Hij stelt dat hun muziek wel eens perfect zou kunnen passen binnen het concept van Oor Om Oog en dat het alleszins zachter zal klinken dan WolfSheriff, de band die de avond voordien het dak van het Filmhuis blies.

Datzelfde dak is intussen in volle glorie hersteld en we maken ons dan ook op voor een intieme show van deze rasartiesten.

Op zaterdag 30 oktober, niet toevallig Halloween-avond, krijgen beide heren de kans om hun songsmederij ten berde te brengen voor ons publiek.

Kohlbacher brengt verhalen over mythologie, natuur, plaatsen en mensen, begeleid door jazzmuzikant en componist Peter Verhelst (o.a. Bel Ayre, Criterium3) die zich maar al te graag verdiept in vele genres zoals Arabische muziek, hedendaagse jazz en avant-garde. Waar Kohlbacher en Verhelst samenkomen ontstaat een bezwerend spel van knisperende akoestische gitaren, melodieuze improvisaties en songs die je ontvoeren naar een andere wereld. Kohlbachers songs ondergedompeld in Verhelst zijn arrangementen zijn als een warm bad waar verhalende songs, folk, jazz, oud en nieuw elkaar ontmoeten.

Kohlbacher Verhelst kiest voor de mysterieuze folk-horrorprent Häxan, uit 1967, gedeeltelijk geschiedenisles – deels fictie – gevolgd door re-enactments, toont deze film de geschiedenis van hekserij vanaf de vroegste dagen tot het toenmalige heden, 100 jaar in de tijd (1922). Het resultaat is een documentaire-achtige film die als een van de eerste re-enactments moet gekend zijn als visueel en verhalend instrument. Van heidense aanbidding tot satanische riten en hysterie, de film neemt je mee op een reis door de eeuwen heen met zeer treffende visuele sequenties.

Regisseur: Benjamin Christensen | Duur: 104 min. | Land: Zweden | Jaar: 1922

Datum

za 30 okt 21
Expired!

Tijd

19:30

Prijs

€8.00

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Burgerbegroting

Organisator

Burgerbegroting
Website
https://burgerbegroting.be/
Ik kom!
Back To Top