Ga naar hoofdinhoud

Deborah Ostrega en Frank Peeters presenteren Il Postino

Heeft Deborah Ostrega nog een introductie nodig? Madame Ostrega werd in de jaren 90 bekend tijdens haar deelname aan Miss België, verscheen in verschillende tv-shows (steracteur sterartiest), series (Witse) en films (De Zaak Alzheimer) en presenteerde het programma Mediamadammen op VT4.

Al zingend kronkelde ze over het podium als zangeres van de donkere industrial/technogroep Lords Of Acid.

De laatste jaren focust deze Limburgse deerne met Poolse roots zich op muzikale uitspattingen, deels met haar partner in crime Ernst Löw (begin september nog te bewonderen op OOO, met het geweldige Max Luca) en vanavond treedt ze samen op met de Nederlandse gitarist Frank Peeters, die zich laat opvallen door een flamboyante manier van gitaarspel, waar Deborah helemaal van in de ban geraakte. Het duo neemt je mee op een bizarre reis van soundtracks, Italiaanse chansons, Oost-Europese folk en Amerikaanse jazz.

Met haar fascinatie voor film en dito muziek, haar geloof in romantiek en melancholie komt Deborah terecht bij IL POSTINO, de Italiaanse film uit 1995.

De schuchtere visserszoon Mario woont op het eiland waar dichter Pablo Neruda zijn toevlucht zoekt. De eilandbewoners reageren enthousiast op Neruda’s komst en onthalen hem als een ware volksheld. Als het plaatselijke postkantoor de stapels brieven voor Neruda niet meer kan verwerken, krijgt Mario de eervolle taak om de brieven te bezorgen. Elke dag fietst de trouwe Mario naar het afgelegen huis van Neruda. Het valt de postbezorger op dat de stapels brieven bijna uitsluitend van vrouwen afkomstig zijn. Hij denkt dat Neruda voor vrouwen aantrekkelijk is vanwege zijn poëzie en daarom vraagt Mario hem op een dag hoe hij dichter kan worden. Neruda reageert aanvankelijk koel en afstandelijk, maar Mario blijft doorvragen. Gaandeweg groeien de twee tegenpolen naar elkaar toe.

Regisseur: Michael Radford | Duur: 108 min. | Land: Italië | Jaar: 1994

Datum

za 2 okt 21
Expired!

Tijd

19:30

Prijs

€8.00

Meer info

Tickets

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Burgerbegroting

Organisator

Burgerbegroting
Website
https://burgerbegroting.be/
Tickets
Back To Top