Ga naar hoofdinhoud

La Vie est Belle + nagesprek SANKAA vzw over black history month

SANKAA presenteert: Black History Month in Filmhuis Klappei

SANKAA fungeert als koepelorganisatie voor sociaal-culturele verenigingen die een relatie hebben met Afrika en zich bezighouden met het in stand houden van de cultuur. De organisatie presenteert een filmavond in het teken van Black History Month en selecteerde de film La Vie est Belle om de levendige muziekscene van Kinshasa weer te geven.

Jaarlijks vieren we de zwarte geschiedenis maand om alle prestaties in de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse/Afrikaanse cultuur te belichten en te bewonderen. Het is belangrijk om de moeilijkheden en de ontwikkeling gedurende de hele geschiedenis te erkennen.

Een arme jongen trekt naar de grote stad, Kinshasa, met het vaste voornemen een beroemd zanger te worden. Ter plaatse constateert hij dat het realiseren van zijn droom geen simpel klusje is. Hij komt nauwelijks aan een behoorlijke job. Bovendien wordt hij verliefd op de mooie Kabibi. De sfeer in de film wordt gedragen door een schertsende en cynische humor en door muziek van de legendarische muzikant Papa Wemba, één van de groten van de hedendaagse Afrikaanse muziekscène. Een hartverwarmende, sfeervolle film.

Tickets: vrije bijdrage

Regisseur: Benoit Lamy & Mweze Ngangura / Duur: 80 minuten / Land: Democratische Republiek Congo / Jaar: 1987

Na de film volgt een nabespreking en krijg je een drankje aangeboden door SANKAA vzw.

Reserveer je plaatsen

Datum

za 11 mrt 23
Expired!

Tijd

18:30
Categorieën
Back To Top