Ga naar hoofdinhoud

We Could Be Heroes – Lokale Helden 2022

Antwerpen Noord en Borgerhout zet Lokale muzikale Helden in de schijnwerpers.

Muzikanten, wat hebben we jullie moeten missen en jullie de podia!
Nu het weer kan, scharen Filmhuis Klappei, Bar Bakeliet, Coffeebar Viggo’s en Café Kiebooms zich maar wat graag achter de nieuwe editie van ‘Lokale Helden’, een groots opgezette muzikale happening, die op ZATERDAG 30 APRIL in heel Vlaanderen en Brussel artiesten van bij ons een podium wil geven.
De vier hotspots, al een tijdje niet meer weg te denken uit het lijstje favoriete hangouts van menig Antwerpenaar en Borgerhoutenaar, maken op die dag plaats voor de lokale muziekscene onder de noemer ‘We could be heroes’.

De line-up in Filmhuis Klappei:

IJSBRAND
GERALDINE & JOHN
LAST OF THE ALBINOS
FLEXUPTOWN
SARA DELLA SANTA

In de avond kan je nog genieten van PORCELAIN ID (BE, winnaar Sound Track 2021)!

Porcelain id is de 23-jarige Rwandese Hubert Tuyishime. Ze gelden als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek.

We zijn zéér verheugd hen te mogen ontvangen in onze filmzaal en we weten dat zij er erg hard naar uitkijken om na hun show nog een film te mogen vertonen, naar hun keuze.
Die film heet “THE FAVOURITE”: het geweldig tragikomische kostuumdrama van Yorgos Lanthimos (The Lobster, The Killing of a Sacred Deer).

Lanthimos maakte een film die gaat over seks en macht en, meer nog, over sekse en macht. Centraal staat de driehoeksverhouding tussen Queen Anne, Lady Sarah en de nieuwe vrouw aan het hof, Abigail, een nichtje van Sarah dat haar aristocratische titel is kwijtgeraakt. De vertolking van het drietal, door respectievelijk Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone, is zonder twijfel de grootste troef van The Favourite. Hun spel, dat wordt gevoed door een scenario vol lekkere oneliners en krankzinnige situaties, is een feest om naar te kijken. De plot die alles aan elkaar knoopt is eenvoudig: Abigail is uit op macht, Queen Anne laat zich door haar vleien en Lady Sarah raakt uit de gunst. Op de achtergrond bewegen mannen zich als vage schaduwen: ze voeren oorlog, ze worden verliefd, ze spelen politieke spelletjes. Ze doen er niet toe. Lanthimos stelt scherp op de vrouwen op de voorgrond, die naar status en macht zuchten als kerels, maar in alle opzichten echte vrouwen zijn.

Neem ook een kijkje op het Facebookevent van Lokale Helden – We Could Be Heroes en Porcelain id LIVE + Film ‘The Favourite’!

Datum

za 30 apr 22
Expired!

Tijd

14:00

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Back To Top