Ga naar hoofdinhoud

MOM1*: A perfectly normal family + voorstelling GenderKring

Emma leeft een doodgewoon leventje in een doodgewone familie. Tot haar vader plots aankondigt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan. Emma is totaal uit het lood geslagen. Haar vader kiest een andere naam en verandert in een vrouw die zwierige jurken draagt en opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog papa noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

De film is Deens gesproken en Nederlands ondertiteld.

Regisseur: Malou Reymann | Duur: 96′ | Land: Denemarken | Jaar: 2020

Voor de aanvang van de film wordt GenderKring vzw voorgesteld door de oprichters, Lena en Diane. Ook hun doodgewoon leven als koppel werd enkele jaren geleden dooreengegooid door de transitie van Lena, die tot vóór dat moment mannenkleren en een mannennaam droeg. Hun missie is om de open en respectvolle dialoog tussen transgender personen en hun partners, gezinsleden en vrienden te ondersteunen. Na de film antwoorden zij graag op vragen van het publiek.

Organisatie: GenderKring vzw

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: € 5

Opgelet: De inkomsten van deze avond gaan naar de gastorganisatie. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart van Klappei.

 

* Dit is de eerste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum

ma 2 okt 23
Expired!

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Ik kom!
Back To Top