Ga naar hoofdinhoud

MOM2*: Petite fille + nabespreking en voorstelling van T-Buddy

Sacha is een zevenjarig meisje geboren in het lichaam van een jongen. Deze documentaire toont de strijd van het transgenderkind en haar familie, en hun eis dat de school Sacha’s identiteit zou erkennen. Sacha’s moeder is niet enkel dapper, maar ook boordevol liefde voor haar kind. 

Een ontroerend portret, geschetst met veel bewondering en nauwkeurigheid. De camera zit Sacha dicht op de huid terwijl ze speelt, naar de balletles gaat of therapiesessies volgt. De close-ups van het hoofdpersonage en de beelden van haar hechte familie verlenen de film een zachte en indrukwekkend zorgzame intimiteit.

De film is Frans gesproken en Nederlands ondertiteld.

Regisseur: Sébastien Lifshitz | Duur: 85′ | Land: Frankrijk | Jaar: 2020

Na de film is er een interactieve nabespreking met Lena Verhaegen, medeoprichter van T-Buddy, de buddywerking voor en door trans+-personen.

Organisatie: T-Buddy

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

Opgelet: De inkomsten van deze avond gaan naar de gastorganisatie. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart van Klappei.

* Dit is de tweede avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum

ma 7 nov 22
Expired!

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Ik kom!
Back To Top