Ga naar hoofdinhoud

MOM3*: I, Daniel Blake + dialoog met mensen die ervaren wat het is om in armoede te leven

Deze Brits-Franse dramafilm gaat over hoe mensen in armoede van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet serieus worden genomen. Hoe je op tal van barriéres stoot als minderbedeelde mens en er dus sprake is van uitsluiting op vele levensdomeinen. Schending van de basisrechten, een onrecht en zijn we dus als medemens verplicht hier iets tegen te ondernemen. De film ging in première op het filmfestival van Cannes en won de Gouden Palm.

De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Regisseur: Ken Loach | Duur: 100′ | Land: VK | Jaar: 2016

Recht-Op start vanuit ervaringen en onderneemt acties, samen met zij die het ervaren. Niet voor heel even maar fundamentele verandering met als uiteindelijke doel, armoede verminderen of meer zelfs … uit de wereld helpen. Vóór de film gaan we eerst in dialoog met mensen die het ervaren.

Organisatie: Recht-Op

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: vrije bijdrage

Opgelet: De inkomsten van deze avond gaan naar de gastorganisatie. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart van Klappei.

 

* Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum

ma 4 dec 23
Expired!

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!
Ik kom!
Back To Top