skip to Main Content

MOM5*: In het donker gezien + interactief inleefmoment ‘obstakelvrij’

Wat als je zicht wegvalt, hoe ervaar je dan de wereld om je heen? ‘In het donker’ gezien onderzoekt de zintuiglijke ervaring van het blind zijn met de focus op blind zijn als kracht: hoe je als blind persoon méér kunt gewaarworden, en hoe bij het wegvallen van je zicht de andere zintuigen nog belangrijker worden. De documentaire vertelt het verhaal van vier personages die zich het blind zijn eigen hebben gemaakt. Een les over daadkracht en optimisme, een ode aan de andere zintuigen en een onderzoek naar de blinde belevingswereld: om zo ook als ziende persoon in het donker te leren zien.

De documentaire is Nederlands gesproken, met audiodescriptie met earcatch

Regisseur: Juliëtte Dominicus | Duur: 25′ | Land: Nederland | Jaar: 2021

Na de documentaire volgt een interactief inleefmoment, waarbij je zelf kan ervaren hoe het is om als blinde / slechtziende rond te bewegen.

Organisatie: De Markgrave

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

Opgelet: De inkomsten van deze avond gaan naar de gastorganisatie. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart van Klappei.

Trailer via deze link

* Dit is de achtste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum

ma 6 feb 23

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Ik kom!
Back To Top