skip to Main Content

MOM7*: Sorry to Bother You + nabespreking over kapitalisme, organisatie en false consciousness

Cassius ‘Cash’ Green woont in bij zijn oom en heeft moeite om rond te komen met zijn baggerloon bij een telemarketer. Tot hij plots een gouden tip krijgt van zijn medewerker: “You gotta use your white voice”. Cassius blijkt over de meest krachtige white voice in de geschiedenis te beschikken, en kan eender wie tot eender wat overhalen over de telefoon – zolang hij zijn stem maar zo manipuleert dat hij wit klinkt. Dit heeft tot gevolg dat hij pijlsnel stijgt in de rangen van de telemarketing, maar net op dat moment besluiten zijn beste vriend en zijn partner om een vakbond te beginnen. Het wordt dus kiezen: zijn vriendin en beste vriend steunen en opkomen voor hun rechten? Of zijn principes opzij gooien en bakken en bakken geld binnen rijven?

De documentaire is Engels gesproken en ondertiteld.

Regisseur: Boots Riley | Duur: 112′ | Land: VSA | Jaar: 2018

Na de documentaire volgt nabespreking door de organisatoren over de thema’s die in de film aan bod komen.

Organisatie: Libertair Collectief Antwerpen

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

Opgelet: De inkomsten van deze avond gaan naar de gastorganisatie. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart van Klappei.

* Dit is de zevende avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum

ma 3 apr 23

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Ik kom!
Back To Top