skip to Main Content

MOM8*: ‘De kinderen van Juf Kiet’ + de kracht van belangeloze inzet: inhoudelijke verdieping en reflectie

In ‘De kinderen van Juf Kiet’ volgen regisseurs Petra en Peter Lataster in een observerende stijl een jaar lang vier leerlingen in de klas van juf Kiet. Sommigen van hen komen uit oorlogsgebieden. De film wordt vanuit het perspectief van de kinderen verteld: we zien hun geworstel met elkaar en met de nieuwe taal, ruzies en ontluikende liefdes, vriendschappen die ontstaan en weer teloorgaan. De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt helend voor de kinderen. Langzamerhand winnen ze aan zelfvertrouwen. Dankzij het geduld en de toewijding van de onderwijzeres ontstaat uiteindelijk een liefdevolle gemeenschap. ‘De kinderen van juf Kiet’ is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende documentaire; een film waardoor je je als kijker weer op de lagere school waant; een ode aan de juf die ieder kind verdient.

De film is Arabisch en Nederlands gesproken en Engels ondertiteld.

Regisseurs: Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch | Duur: 115 | Land: Nederland | Jaar: 2016

Na de pauze volgt een interactief gesprek over maatschappelijke kwetsbaarheid en de kracht van belangeloze inzet.

Organisatie: Uilenspel

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de achtste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum

ma 2 mei 22
Expired!

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Ik kom!
Back To Top