skip to Main Content

MOM1*: Food Coop + voorstelling Antwerpse consumentencoöperatie

Food Coop geeft ons een kijkje in de succesvolle coöperatieve supermarkt in Park Slope, New York. Klant, werknemer en eigenaar zijn hier één en dezelfde persoon. Doordat iedereen samen de handen uit de mouwen steekt moet de winkel niemand in loondienst nemen. Zo blijven de prijzen extreem laag maar de kwaliteit top. In Madrid (La Osa), Parijs (La Louve) en Brussel (Bees Coop) werden al gelijkaardige coöperatieve supermarkten opgericht.

De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Regisseur: Tom Boothe | Duur: 97 min. | Land: Verenigde Staten, Frankrijk | Jaar: 2016

Ook in Antwerpen beweegt er veel! Na de film presenteren enkele geëngageerde burgers hun plannen om in eigen stad een gloednieuwe consumentencoöperatie te bouwen. Vervolgens stellen Coop2060, een vereniging van kleine producenten, en de revolutionaire coöperatie Eco&Fair zich graag aan jullie voor. Een stevige babbel dus, over solidariteit en duurzaamheid.

Organisatie: Antwerpse Consumentencoöperatie

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de eerste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Datum

ma 4 okt 21
Expired!

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Ik kom!
Back To Top