Ga naar hoofdinhoud

Sorry We Missed You + debat over uitbuiting in platformwerk

✊ Volwaardig werk verdient volwaardige bescherming. Platformwerker of niet!

🎥 Wat?: Een gratis filmavond over de uitbuiting in platformwerk. Ingeleid door Kathleen van Brempt en een expert!

Tijdens de lockdown hebben we allemaal wel eens noodgedwongen pakjes of maaltijden online besteld. Maar weten we ook welke realiteit er achter deze online economie schuilt? Met het ideaal van ‘autonomie’ worden werkers in de schijnzelfstandigheid gelokt met precaire arbeidsomstandigheden en quasi onbestaande sociale bescherming tot gevolg.

En welke film is er beter om deze ontwikkeling aan te kaarten dan ‘Sorry We Missed You’ van de Britse filmmaker en activist Ken Loach?

Korte inhoud van de film: “Ricky heeft altijd hard gewerkt maar verdient minder geld dan zijn familie nodig heeft. Op aanraden van een vriend besluit hij dan maar mee te doen met de laatste nieuwe mode: flexi-jobs. Hij wordt aangenomen als pakjesbezorger bij een bedrijf dat recht uit een ‘Black Mirror’-aflevering lijkt te komen. Bij PDF – Parcels Delivered Fast! – moet hij pakjes bezorgen tegen een recordtempo. Zijn volledige traject wordt gecontroleerd door een scanner die begint te biepen als hij zijn busje verlaat voor langer dan twee minuten. Ook is er geen tijd voor een toiletbezoek, een plastic flesje moet volstaan. Na een tijdje beginnen de alledaagse angsten van zijn job door te sijpelen in zijn gezinsleven.”

Regisseur: Ken Loach | Duur: 100 min. | Land: VK, Frankrijk, België | Jaar: 2019

 

Datum

vr 19 nov 21
Expired!

Tijd

19:30

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Jongsocialisten Antwerpen

Organisator

Jongsocialisten Antwerpen
Website
https://www.jongsocialisten.be/nieuws
Ik kom!
Back To Top