Ga naar hoofdinhoud

Starship Troopers (+ Voorbespreking)

Verzamel de troepen! Het is oorlog en jij moet de aarde beschermen voordat het ongedierte je familie meedogenloos komt vermoorden!

In de 23ste eeuw heeft de aarde zich moeten verenigen om de grootste kosmische oorlog die de mensheid ooit heeft gekend te kunnen winnen. De net afgestudeerde Johnny Rico besluit zich in te schrijven bij de Starship Troopers, het leger dat de confrontatie aangaat met de spinachtige belagers van de mensheid. Hij zal zich moeten voorbereiden op de hel die hem te wachten staat, want de Troopers staan op het punt om de thuisplaneet van de vijand binnen te vallen.

Paul Verhoeven, ook gekend van sci-fi bestsellers ‘Total Recall’ en ‘Robocop’, heeft een bikkelharde kritiek op oorlog, veramerikanisering en fascisme. Die uit hij in de vorm van een futuristische satire waarbij hij zich een wereld voorstelt waar de VSA het voor het zeggen hebben in tijden van nood. Die satire voert Verhoeven door in de propagandasegmenten die in de loop van de film tussendoor vertoond worden.

De film zal voorzien worden van voorbespreking over de achtergrond van de film door Ygaël Nys, student Filmstudies aan de Universiteit van Antwerpen.

Regie: Paul Verhoeven  |  Duur: 129 min.  |  Land: VSA | Jaar: 1998
Met Casper van Dien, Denise Richards, Dina Meyer en Neil Patrick Harris

Inkom: € 5

 

Datum

do 14 mrt 24
Expired!

Tijd

20:15

Meer info

Ik kom!
Categorieën
Ik kom!
Back To Top