Ga naar hoofdinhoud

To Coddiwomple…

To travel in a purposeful manner towards a vague destination.

Regisseur Roberto Gasparini zal voor de film een korte inleiding geven!

Ecodorpjes, community-huizen, eenzaten in het bos of in een grot in de bergen, families in een yurt, rusteloze nomaden in een tot huis omgebouwde camionettes,… De een woont jaren in het bos, luistert naar de bomen en heeft niet meer nodig dan water, paddestoelen en stilte, de ander werkt tegen harde economische cijfers in de poging een verlaten stuk grond terug leefbaar te maken met permacultuur en zonnepanelen. Nog een ander vindt zijn onbetwistbaar antwoord in de orde en structuur van een geloofsgemeenschap.

Zoveel energie zo verdeeld, zoveel enthousiasme en idealen, hardwerkende mensen die moedig die ene stap zetten en hun hart volgen naar een nieuw leven. Maar ook zoveel vermoeidheid, zoveel blijvend zoeken en zoveel verwarring.

Af en toe komen grote waarheden en inzichten je tegemoet. Soms met onnozele grappen, soms door een eindeloos gediscussieer met starre opinies, oprechte aandacht en veel empathie en goede wil. En altijd is de muziek daar heel aanwezig; de heldere live-klanken van gitaren, stemmen, fluiten, drums, didgeridoos, mondharpen, ukeleles, hangdrums, violen,… De ene keer zijn het Engelstalige hippie-liedjes, dan weer Indische matras, of een Flamenco, Afrikaanse ritmes, Indiaanse regenliedjes of iets het heel anders, oriëntaals bezwerend. Zoveel energie, zoveel magie, zoveel persoonlijkheden, samen rond een vuur onder de sterren. Allen kiezen ze een alternatieve weg in het leven. Ze volgen niet meer de rechte autostrade van de normale werksamenleving, maar een kronkelig wegje zonder wegwijzers. Wat vinden ze daar?

Met deze film wil Roberto hun avontuur tonen zoals hij het beleefd heeft, met licht en schaduw, plezier en conflict. Muziek, yoga, meditatie maar ook zweet, stof en noeste arbeid. De moeilijke uitdaging van overleven zonder vast inkomen, de ontdekking van nieuwe vaardigheden, het opzoeken van de verloren kennis van de natuur, de directe connectie met planten, de dieren, de ontmoeting en de lach van nieuwe vrienden, de plotse aantrekkingskracht van de liefde in een open blauw lucht.

Hij wil de kreten van vreugde laten horen bij een stortbui, de plotse tranen van uitputting bij een vriendelijk woord, het moment laten voelen in de aanhoudende onzekerheid over de toekomst en de eenzaamheid onder de zon. Het leven van dromers met hun rug tegen de harde muur van de realiteit, van harde werkers die een idylle najagen, van organisators die proberen los te komen uit de structuur, en van vrijbuiters die rust zoeken. Het gevecht en de overgave in de rijkdom van tegenstellingen

Regisseur: Roberto Gasparini | Duur: 63 min. | Land: België | Jaar: 2019/

Datum

do 25 aug 22
Expired!

Tijd

20:15

Prijs

€5.00

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Ik kom!
Back To Top