Ga naar hoofdinhoud

Where Olive Trees Weep

‘Where Olive Trees Weep’ biedt een schroeiend venster op de strijd en veerkracht van het Palestijnse volk onder Israëlische bezetting. Het onderzoekt thema’s als verlies, trauma en de zoektocht naar gerechtigheid. In de film volgen wij onder andere: de Palestijnse journalist en therapeut Ashira Darwish, basisactivist Ahed Tamimi, de Israëlische journalist Amira Hass en Dr. Gabor Maté (die trauma-genezend werk aanbiedt voor een groep vrouwen die in Israëlische gevangenissen zijn gemarteld). Eeuwenoude landschappen vertonen diepe littekens, getuigenissen van de meedogenloze realiteit van voorouderlijke confiscatie van land, uitzettingen, gevangenschap, sloop van huizen, ontbering van water en ontkenning van fundamentele mensenrechten. En toch, door de sluier van onderdrukking vangen we een glimp op van veerkracht — diepe wortels die het Palestijnse volk door decennia van duisternis en verbrijzelde levens hebben geleid. Deze emotionele reis ontbloot de mensheid van de onderdrukten terwijl ze worstelt met de vraag: wat maakt de onderdrukker zo meedogenloos blind voor zijn eigen wreedheid?

De film is in het Engels en Arabisch en wordt vertoond met Engelse ondertitels.

Een woord van de makers van ‘Where Olive Trees Weep’

De film geeft achtergrondinformatie over de huidige crisis in Israël / Palestina en brengt het leven aan het licht van mensen die we hebben ontmoet tijdens onze reis van 2022 op de bezette Westelijke Jordaanoever. Hun universeel menselijke verhalen spreken van intergenerationele pijn, trauma en veerkracht. We hopen dat ze je hart raken, medeleven en begrip opwekken en aanleiding geven tot een streven naar gerechtigheid. Want zonder gerechtigheid blijft vrede een lege slogan. Cinema kan een machtige kracht zijn voor verandering. Buiten het informeren, ons doel is om harten en geesten echt te bewegen en het publiek te inspireren om de oproepen tot vrijheid, gelijkheid en waardigheid te herhalen die veel te lang onbeantwoord zijn gebleven. Deze film is onze bescheiden bijdrage aan onze droom om een einde te maken aan de bezetting van Palestina, het bereiken van gelijke rechten en eerlijke behandeling van het Palestijnse volk, en het verspreiden van genezing voor alle intergenerationele traumacycli in de regio.

Vanwege het soort evenement hebben we besloten om een zeer lage prijs te houden, maar we raden je ten zeerste aan om meer te doneren als je kunt. Tijdens het evenement zullen we ook praten over wat jij en iedereen kan doen om de Palestijnse kwestie verder te steunen. Alle inkomsten van de tickets zullen gedoneerd worden aan ‘Where Olive Trees Weep’ en aan een van de volgende organisaties:
Treedom for Palestine
Middle East Children Alliance
Catharsis Holistic Healing

Deze film is een project van SAND.

Datum

zo 23 jun 24
Expired!

Tijd

14:15 - 18:00

Meer info

Read More
Categorieën
Read More
Back To Top