Ga naar hoofdinhoud

Wil

Tim Mielants keert na ‘De Patrick’ terug naar de Vlaamse cinema om een oorlogsdrama/thriller neer te zetten waarbij elk shot op een schilderij lijkt. Dit botst natuurlijk met het harde leven in het bezette Antwerpen tijdens WOII, alhoewel het Mielants lukt om de esthetische stijl overeen te doen komen met het gevoel van de personages.

Wilfried Wils moet zichzelf zien te redden als hulpagent in het bezette Antwerpen dat geteisterd wordt door geweld en wantrouwen. In deze harde wereld ontmoet Wilfried de mooie en zelfzekere Yvette die behoort tot het verzet, en op wie hij op slag verliefd wordt. Maar daarnaast is de artistieke mentor van Wilfried, Nijdig Baardje, net een collaborateur die Wilfried mee in dat web probeert te trekken. Hierdoor zal Wilfried tussen twee werelden moeten leven, wat vanzelfsprekend problemen met zich mee zal brengen.

Voor de film komt Annelore Crollet, die Yvette speelt in de film, langs voor een Q&A! Dus heb je vragen voor Annelore, twijfel dan niet om ze woensdag 6 maart te komen stellen.

Regie: Tim Mielants  |  Duur: 110 min.  |  Land: België  | Jaar: 2023
Met Stef Arts, Annelore Crollet, Matteo Simoni en Kevin Janssens

Inkom: € 5

Datum

wo 6 mrt 24
Expired!

Tijd

20:15

Meer info

Ik kom!
Categorieën
Ik kom!
Back To Top