Ga naar hoofdinhoud

Oor om Oog presenteert: Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille + optreden Kabongo

Een documentaire die het leven en de muziek van de unieke artiest Willy DeVille portretteert, die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ’90. Het viel Larry Locke op dat vele groten uit de muziekscene (Bob Dylan, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Peter Wolf, Ben E. King, Herman Brood en vele anderen) Willy DeVille bewonderden maar daar maar moeilijk voor uitkwamen. Verder intrigeerde hem de vraag waarom DeVille wel erkenning kreeg in Europa maar in Amerika nauwelijks bekendheid genoot . Was het zijn drugs image? Deze nieuwsgierigheid heeft geresulteerd in een prachtige documentaire met vele unieke beelden.

Regie: Larry Locke  |  Duur: 84 min.  |  Land: VSA  |  Jaar: 2022  |  Taal: Engels

Inkom: € 8 in voorverkoop, € 10 aan de kassa

Wie was Willy DeVille?
DeVille begon zijn muziekcarrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. De concerten van Mink DeVille werden bezocht door de crème de la crème uit de muziekwereld. Willy, geboren als William ‘Billy’ Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, smeedde hij voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn ‘Spanish-Americana’ was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.
DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish Stroll, Hey Joe, You Better Move On en Demasiado Corazon. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor het themalied van de film ‘Princess Bride’. De song werd op vele Amerikaanse bruiloften gespeeld, maar bijna niemand wist wie de zanger was. DeVille stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend. America’s most undiscovered treasure, kun je wel zeggen. 

Kabongo is opgericht in 2019 en bestaat uit Sam Kaerts (bas), Arnout Smeets (drum), Guy Lucas (gitaar) en Maarten Tytgat (gitaar). Een rechttoe rechtaan bezetting die zich vertaalt in een eerlijke en open sound. Kabongo speelt groove-gedreven indie rock. In de zomer van 2022 werd de studio ingedoken en 2 december 2022 brachten ze hun eerste single ‘Golden Ears’ uit. De release van hun tweede single ‘Modern Dancer’ staat gepland voor dit najaar.

 

Datum

do 23 nov 23
Expired!

Tijd

20:15

Prijs

€10.00

Meer info

Ik kom!

Plaats

Klappei
Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
Categorieën
Ik kom!
Back To Top